Atpakaļ pie jaunumiem
16 septembris, 2024

“ITERUM” saņem VID balvu kā Zemgales reģiona lielākais darbaspēka nodokļu maksātājs vidējo uzņēmumu grupā

Šā gada 13. septembrī Baltijas lielākās vides resursu apsaimniekošanas un atkritumu pārstrādes uzņēmumu grupas AS “Eco Baltia” polimēru pārstrādes uzņēmums “ITERUM” saņēma Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apbalvojumu kā lielākais darbaspēka nodokļu maksātājs vidējo uzņēmumu kategorijā Zemgales reģionā.

Esam pagodināti par VID piešķirto apbalvojumu. Veidojot mūsu atalgojuma politiku, mēs rūpīgi sekojam, lai tā būtu atbilstoša darba tirgus prasībām, amatu, nozares specifikai, kā arī katra darbinieka individuālajam sniegumam. Mēs uzskatām, ka darbinieki ir mūsu uzņēmuma lielākā vērtība, un to labbūtība ir viena no mūsu augstākajām prioritātēm. Šis apbalvojums ne tikai tiešā veidā atspoguļo mūsu apņemšanos veidot stabilu un ilgtspējīgu darba vidi, bet arī mūsu dziļo pārliecību, ka ikviens darbinieks ir būtiska sastāvdaļa mūsu kopīgajā panākumu stāstā,” stāsta Jūlija Zandersone, “ITERUM” valdes priekšsēdētāja.

“ITERUM” darbinieku atalgojumos ik gadu novirza aptuveni 5 miljonus eiro, no tiem 56% veido darbaspēka nodokļi, kas tika iemaksāti Valsts kasē. Papildu atalgojumiem uzņēmums ik gadu novirza finansējumu arī darbinieku “labumu grozam”, proti, apmācībām, veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanai, pabalstiem darbiniekiem svarīgos dzīves notikumos, papildus brīvdienām, iemaksām 3.pensiju līmenī, semināriem, prēmijām, komandu saliedēšanās aktivitātēm  un citiem iekšējiem pasākumiem.

Šogad aprit jau 26. gads, kad VID pasniedz apbalvojumu uzņēmumiem, kuri veikuši lielāko ieguldījumu sociālajā fondā, vienlaikus izceļot šīs prakses ilgtspējas un atbildības prizmu un nozīmīgumu valsts labklājības veidošanā. Balvas šogad pasniegtas 21 uzņēmumam piecos Latvijas reģionos lielo, vidējo, mazo un mikrouzņēmumu kategorijās, kā arī atsevišķi izceļot pērnā gada lielāko nodokļu maksātāju Latvijā.  Uzņēmēji ir mūsu valsts budžeta asinsrite, un to godprātīgi maksātie darbaspēka nodokļi ir viens no ilgtspējīgas Latvijas pamatiem. Katrs no uzņēmumu veiktajiem maksājumiem ir ieguldījums ikviena Latvijas iedzīvotāja nākotnē, pensiju fonda veidošanā. Īpašs prieks ir par to, ka arī uz aprites ekonomiku vērsta nozare ir starp lielākajiem nodokļu maksātājiem, tā sniedzot ieguldījumu ne tikai sabiedrības labklājībai un ekonomikas izaugsmei, bet arī rūpēs par vidi nākamajām paaudzēm, stāsta Baiba Šmite-Roķe, VID ģenerāldirektore.