Atpakaļ pie jaunumiem
8 oktobris, 2024

Izmaiņas “Eco Baltia” grupas PET pārstrādes uzņēmuma “ITERUM” valdē

Šā gada 3. oktobrī notikušas izmaiņas Baltijā lielākās vides resursu apsaimniekošanas un pārstrādes uzņēmumu grupas AS “Eco Baltia” PET pudeļu pārstrādes uzņēmuma “ITERUM” esošajā valdes sastāvā.  Tai pievienojies un valdes locekļa pienākumus pilda uzņēmuma pašreizējais rūpnīcas direktors Andris Ābele. Izmaiņas notikušas ar mērķi stiprināt uzņēmuma pārvaldību, veicinot “ITERUM” straujāku attīstību starptautiskajā tirgū.

“ITERUM” valdes priekšsēdētāja Jūlija Zandersone pauž, ka šis “ITERUM” ir izaugsmes un pārmaiņu gads: “Šā gada jūnijā esam piedzīvojuši uzņēmuma “atdzimšanu” jaunā identitātē, kad bijušais “PET Baltija” kļuva par “ITERUM”. Tāpat vairākus gadus strādāts pie jaunas un modernas ražotnes būvniecības Olainē, kas savu oficiālo atklāšanu piedzīvos jau 23.oktobrī. Jaunā PET pārstrādes rūpnīca būs viena no lielākajām Ziemeļeiropā, līdz ar to varam teikt, ka šis gads iezīmē sākumu straujākai uzņēmuma izaugsmei. Uz tā pamata būtiski stiprināt arī uzņēmuma iekšējo pārvaldību. Tāpēc esam gandarīti, ka mūsu valdes sastāvam pievienojies Andris Ābele, kurš kopš šā gada jūnija īsā laika periodā sevi veiksmīgi pierādījis “ITERUM” vadības komandā kā profesionāls jomas eksperts.”

“ITERUM” rūpnīcas direktors Andris Ābele valdei pievienojies kā ceturtais valdes loceklis. Uzņēmuma valdes  funkciju turpina pildīt arī līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Jūlija Zandersone, un valdes locekļi – Matīss Leitis un Jekaterina Vasiļjeva.

Pēc pievienošanās uzņēmuma valdei Andris Ābele ir atbildīgs par PET otrreizējo izejvielu ražošanas efektivizēšanu un ražotnes modernizēšanu, atbilstoši mūsdienu tehnoloģiskajām iespējām. Tāpat A. Ābele rūpējas par gala produkcijas kvalitātes standartu uzlabošanu, darba drošības pilnveidošanu, kā arī citiem jautājumiem rūpnīcas operatīvās darbības nodrošināšanā. Pēdējos vairāk nekā desmit gadus A. Ābele strādājis ražošanas uzņēmumos, tostarp metāla konstrukciju, būvmateriālu ražošanā, ieņemot tajos vadošos amatus.

Par uzņēmumu “ITERUM” (iepriekš AS “PET Baltija”):

“ITERUM” (līdz 6.jūnijam – “PET Baltija” AS) ir viens no lielākajiem polietilēntereftalāta (PET) pudeļu pārstrādātājiem Ziemeļeiropā, kas darbojas Latvijā. Tā tirgus daļa Eiropā ir aptuveni 5%. Uzņēmums 2023.gadu noslēdza ar 43,8 miljonu EUR apgrozījumu. Tā pārstrādes portfeli veido augstas kvalitātes PET pārslas un granulas (tostarp pārtikas iepakojumam piemērotas), no kurām gandrīz 100% tiek eksportētas. “ITERUM” pieder “Eco Baltia”, kas ir lielākā vides un atkritumu apsaimniekošanas grupa Baltijas valstīs, kas nodrošina pilna cikla atkritumu apsaimniekošanas risinājumus, sākot no atkritumu savākšanas un šķirošanas līdz otrreizējo izejvielu loģistikai, vairumtirdzniecībai un izejvielu pārstrādei.